Hälsosamma drycker

Det finns en mängd hälsodrycker ute på marknaden som sägs ha bra och nyttiga effekter på kroppen, men hur hälsosamma är de egentligen? Först och främst bör du ta en titt på innehållet då många av dem innehåller på tok för mycket socker samt att mineraler och vitaminer är begränsade. Lär dig hur du gör din egen matcha, för att din kropp förtjänar det bästa.

Just matcha te är väldigt vanligt i Asien där det dricks i mängder men du bör inte dricka överdrivet mycket då det innehåller koffein vilket kan medföra huvudvärk, svårt att sova och irritation i huden. Det har visat sig att matcha te har flera fördelar för kroppen. Matcha innehåller EGCG (Epigallokatekingallat) vilket har visat sig ha en förebyggande effekt mot cancer, typ 2 diabetes samt hjärt- och kärlsjukdomar.

Det finns givetvis andra hälsodrycker som fungerar bra men det finns även många som inte har den effekt som står på flaskan. Det är därför viktigt att kolla upp produkten innan du väljer att använda den. Några andra hälsodrycker som är bra är kokosvatten, rödbetsjuice och kombucha, vilket är ett fermenterat te som har blivit allt mer populärt på senare tid. Testa olika hälsodrycker för att se vilken som passar dig.