Få ordning på den viktiga sömnen

Att sova tillräckligt kan ibland vara en utmaning. En rad olika faktorer kan påverka dina sömnrutiner och stress är ofta en omständighet som kan leda till sömnbrist. Genom att optimera ditt näringsintag i kombination med hälsosamma rutiner kan du skapa de bästa förutsättningarna för en god natts sömn.

En bra sömnrutin

Sömnbrist kan leda till att du känner dig utmattad och kroniskt trött. Det kan i sin tur minska din koncentrationsförmåga och hälsa överlag. Att ständigt vara sömnig kan ha en stor inverkan på din vardag och livsstil. Därför är det viktigt med god sömn.

Det är betydelsefullt att upprätthålla god rutiner innan det är dags att gå och lägga sig. Ljuset från tv eller datorn kan ha en uppiggande inverkan på hjärnan. Att avstå från skärmtid kan därmed vara en bra idé. Vill du dock slippa känna dig begränsad kan du investera i glasögon som blockerar blått ljus. På så sätt kan du njuta av underhållning och en bra film innan läggdags utan att störa sömnkvaliteten.

Viktiga vitaminer

En balanserad kost är viktig för hälsan och även för din sömn. För att minska trötthet och utmattning kan du därför tillföra kroppen extra vitaminer i form av kosttillskott.