Utmana dig själv med spel

Det finns enkla spel som du kan spela med ögonbindeln, spel som bara är lätt förströelse för dem som bara vill ha någonting att göra. Sedan finns det spel som utmanar din skicklighet, ditt strategiska tänkade och din analysförmåga. En del spel framstår nästan som omöjliga till dess att du blivit tillräckligt duktig. 

Room Escape

Det här är egentligen ett samlingsnamn för en typ av spel, för vi kunde inte välja en enda. Beroende på hur allmänbildad du är kan rummen vara lätta eller otroligt svåra. Room Escape-spel spelas enklast online och är enkel i design. Du befinner dig i ett rum och måste lösa gåtor och hitta ledtrådar för att ta dig ut. I större spel kan det till och med handla om ett helt hus som du behöver gå igenom rum för rum.

Black Jack

Casinospelet som testar din förmåga att hålla siffror och värden i huvudet. Det finns ett system som kan vara till hjälp, den visar vilka kombinationer som du mest troligen ska kasta, när du ska dubbla, splitta korten eller be om ett kort till. Det här spelet spelas dock med riktiga pengar, vill du lära dig grunderna kan du testa att spela det gratis några gånger innan du gör din första insättning.

Rally-spel

En annan kategori där vi hittar en del lätta spel men också dem som får oss nästan att kasta spelkontrollen i marken och krypa upp i fosterställning. En av de svåraste är nog Richard Burns Rally som försöker vara så verklighetstroget som möjligt. Här behöver du bromsa i rätt ögonblick, växla ned och svänga ratten exakt rätt för att ta även de enklare kurvorna. Spelet ger dig helt enkelt en nyfunnen respekt för att rallyförare trots att det är från 2004.