Bygg ditt egna gym hemma

Att bygga sitt egna hemmagym blir mer och mer populärt. Det behöver inte heller vara så svårt, eller dyrt. Om du bara har koll på vad du gör så går det att köpa det mesta du behöver till en billig peng på till exempel Gymkompaniet. Du kommer långt med bara ett par kettlebells som står i ett hörn.

Kondition eller styrka

För dig som vill ha ett mer utrustat gym och vill köra mer konditionsinriktat är ett löpband eller en motionscykel en bra investering. Med dessa och ett bra program för kroppsviktsträning så är du en bra bit på väg mot att börja bygga sommarformen.

Nästa steg upp är att utöka styrketräningsutrustningen. Nu börjar det dock bli utrymmeskrävande. De flesta allt i ett-gymmaskinerna ger dåligt värde för pengarna. Satsa istället på ett ställbart rack, en bra bänk och en skivstång. Då kan du köra alla de så kallade basövningarna bänkpress, marklyft och knäböj. Här är det dock värt att tänka på vilken typ av golv och underlag du har om du ska lyfta tungt. Har du grannar under eller ett känsligt golv behöver du både förstärka upp och isolera för att inte störa någon eller göra skada på ditt boende.