Webbsidor som kommer göra dig smartare på alla sätt

Smarterer

Smarterer är en högteknologisk utvärderingsplattform som utnyttjar experter och publikfrågade frågor för att servera de mest relevanta och aktuella testen runt om i världen. Verktyget kan kvantifiera din skicklighet på så få som 10 frågor och 120 sekunder. År 2014 förvärvades Smarterer av Pluralsight. Över 500 privatpersoner och företag använder idag Smarterer i syfte att hjälpa till att klara avståndet mellan de färdigheter de har samt de färdigheter dem behöver. Som världens största e-learning bibliotek för professionella, erbjuder Smarterer direkt tillgång till mer än 3500 kurser som författats av toppexperter. Det är alltså en mycket bra webbsida för dig som önskar få lite experthjälp i hur du kan bli smartare.

University Webinars

University Webinars är en samling av högskolevideos, tal, föreläsningar, webbseminarier, seminarier, onlinekurser samt presentationer som riktar sig till högre utbildningspersonal. Målet med webbsidan är att få de bästa online-inlärningsvideorna från de bästa universiteten till dem som vill lära sig och utvecklas på nya sätt. University Webinars strävar också efter att hjälpa högre utbildade professionella att designa, presentera samt distribuera sina egna ”webinars”. Vill man snabbt få tag i kunskap och vill kunna ha möjligheten att lära sig nya saker hemifrån via sin dator är University Webinars en utmärkt webbsida att besöka. Här finns utbildning inom diverse områden redo för den som vill att ta in. Det kan inte bli enklare eller mer tillgängligt än så att ta del av professionell och nyttig kunskap.

Memrise

På Memrise webbsida använder man sig av tre verktyg för att lära dig snabbare: vetenskap, underhållning och gemenskap. När det gäller vetenskapen är Memrise besatta av att använda hjärnvetenskap för att hjälpa dig att lära dig snabbare. De som ligger bakom Memrise webbsida är experter på just detta. Med hjälp av mems erbjuds man att bilda livliga samt sensoriska minnen. Genom påminnelser om vad man lärt sig på vetenskapligt optimerade tider växer sig ens minnen starkare och förblir därmed aldrig glömda.

Det andra verktyget är underhållning och med det menas att Memrise har för avsikt att det ska vara roligt att lära sig nya saker. Man lär sig bäst när man är avslappnad, självsäker samt nyfiken. Därmed har Memrise gjort lärande fakta och språk till ett spel där man sår en färgstark trädgård i minnet. Till exempel, när man lär sig ett nytt ord ska man tänka på det som att man sår ett nytt frö i sitt minne. När det kommer till gemenskap menar Memrise kort och gott att man lär sig bäst genom att ta del av andras kunskaper och erfarenheter runt omkring sig.

Project Gutenberg

Project Gutenberg är det ideella projektet som gör böcker med en utgången upphovsrätt fritt tillgänglig på Internet. Detta innebär att man på denna webbsida kan ta del av diverse böcker och på så sätt bli matad av mycket väsentlig kunskap som bidrar till att man faktiskt blir smartare.