Supermat till supersmart

Alla vill vi vara supersmarta, eller hur? Så är det inte alltid tyvärr men vi kan jobba på saken. Det gör vi genom att se till att vår hjärna mår så bra som möjligt, men också att inte förglömma hela kroppen.

Vi lever i en tid där allt går fortare och fortare och det sliter på både vår kropp och vår hjärna. Följaktligen är det många som är utbrända eller har ont i kroppen. Slarvar vi dessutom med maten så ökar vi trycket på vårt mänskliga maskineri.

Vad säger vetenskapen då?

Ordet sjukvård är ett gammalt begrepp och de flesta vill inte hamna i det läget. Mer och mer kommer betydelsen av friskvård och vad vi kan göra preventivt för att hålla oss friska och smarta fram. Följaktligen så är det en viktig och absolut nödvändig sak att äta rätt, vilket vi bör börja med från barndomen.

Vi är alla olika

Så är det ju och det framgår alltmer och vi tar det till oss och ser till att just våra behov är tillfredsställda, både som ung och som gammal. Det är också viktigt att vi tar hand om hela kroppen och då även ”hjärnkontoret” som sitter där mellan axlarna. Läs mer här om vad som är bra för dig.